Het Zeepatelier

Al onze producten worden met de hand gemaakt in ons zeepatelier in Arnhem. We stoppen alle liefde en aandacht in de bereiding, maar ook in het uiterlijk van onze zepen. We vertellen je graag meer over ons zeepatelier en het maakproces…

Ingrediënten

Onze producten worden gemaakt van natuurlijke en biologische ingrediënten en zijn volledig vegan. Wil je meer weten?

Maakproces

Zeep bestaat uit vetten die vermengd zijn met loog. De vetten die wij gebruiken zijn biologische, plantaardige oliën en boters, zoals o.a. olijfolie, kokosolie en shea boter. Loog ontstaat door sodium hydroxide te mengen met water. Wanneer je dit loog op de juiste temperatuur en met behulp van een staafmixer vermengd met de verschillende oliën en boters, ontstaat er een nieuwe verbinding: zeep. We verrijken ons zeepbeslag met etherische oliën voor een heerlijke geur en zoete amandelolie voor extra verzorging.

Atelier
Workshop beeld

Verzepen en rijpen

Zeepbeslag heeft een vla-achtige substantie en wordt direct na het mengen in een mal gegoten. In de volgende 24 uur vindt het verzepingsproces plaats en wordt de zeep hard. Nadat de zeep uit de mal gehaald is, wordt het gesneden en rijpt het nog enkele weken na. Tijdens dit rijpingsproces verdampt en verdwijnt al het loog en blijft er een harde, milde en verzorgende zeep over. Zodra de zepen rijp zijn worden ze naar de Buitenplaats van Siza gebracht en verpakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Met het snijden van de zepen, ontstaan er reststukjes. Om verspilling tegen te gaan maken we van deze stukjes heerlijk ruikende geurzakjes. Ook snijden we er kleine sample zeepjes van die we regelmatig als extraatjes toevoegen aan onze webshop bestellingen.

De zepen kun je bestellen bij een van onze verkooppunten of via de webshop.

Botma & van Bennekom zeep rijpen