Het Team

Rianne Botma

Functie: Oprichter, eigenaar

Is het liefst bezig met: Nieuwe producten en ideeën ontwikkelen, werken aan de totale beleving van BOTMA & van BENNEKOM en de dagelijkse bezigheden op de vloer zoals het snijden van de zepen met fijne muziek op de achtergrond.

Droomt van: Een plek in de natuur waar al mijn liefdes en passies samenkomen. Waar naast zeep ook muziek, theater en lekker eten gemaakt kan worden.

Niels Gooijer

Functie: Eigenaar

Is het liefst bezig met: Het ontwikkelen van nieuwe plannen en het concreet maken van goede ideeën door mensen met elkaar te verbinden.

Droomt van: Een mooie, liefdevolle plek waar kunstenaars, ondernemers en ambachten kunnen samenkomen en elkaar versterken en inspireren tot nieuwe initiatieven en oplossingen voor de huidige wereldproblematiek.

Kelvin van Eeten

Functie: verwerken bestellingen, assistent productie atelier

Is het liefst bezig met: Ik vind het fijn om zelfstandig en op mijn eigen tempo te kunnen werken. De afwisseling met taken in het atelier is daarnaast ook iets wat ik graag doe.

Droomt van: Dat ik dit werk nog lang kan blijven doen en mezelf kan blijven ontwikkelen.

Nadine Pijnacker

Functie: winkelmedewerker, productie atelier

Is het liefst bezig met: Het leren over natuurlijke verzorgingsproducten zoals zeep en de grondstoffen die daarvoor nodig zijn. Daarnaast geniet ik van planten te observeren en meer te weten te komen over de werkende en helende krachten.

Droomt van: Een werkplek omgeven in de natuur waar ik mijn keramiek kan combineren met kruidengeneeskunde, natuurlijke verzorgingsproducten en kunst. Waar het belangrijk is om te blijven experimenteren en nieuwe dingen te ontdekken.

Hoe het allemaal begon…

In de zomer van 2015 begonnen vriendinnen Rianne Botma en Simone van Bennekom met het maken van zeep in het tuinhuisje van Rianne in Amsterdam. Rianne en Simone hadden de behoefte om onafhankelijk te zijn, hun eigen koers te bepalen en een bedrijf op te bouwen rondom hun persoonlijke visie. Vanuit de passie voor mens en natuur ontstond het idee om duurzame, natuurlijke zeep te gaan maken waarvan zij precies wisten wat er wel en vooral niet in zou zitten en waar de ingrediënten vandaan kwamen. Rianne hield zich bezig met de productontwikkeling en het creatieve proces en Simone met de strategie en verkoop.

Na een jaar bezig te zijn geweest met experimenteren, kennis opdoen, veiligheidstesten uitvoeren, vergunningen verkrijgen en het ontwikkelen van de juiste recepten, werden in oktober 2016 de eerste definitieve zepen gemaakt en werd de webshop geopend. BOTMA & van BENNEKOM was geboren!

“Hoewel het een enorme uitdaging blijft om een bedrijf te laten groeien met een handgemaakt product, zullen we altijd het karakter en de kwaliteit van de producten blijven waarborgen. Zo blijven we trouw aan de visie waarmee we het bedrijf begonnen zijn”.

Rianne Botma en Niels Gooijer

BOTMA & van BENNEKOM

Simone is zich na de opzet al vrij snel gaan richten op een nieuwe opleiding en is hierdoor steeds iets meer op de achtergrond geraakt. Wel is ze nog steeds liefdevol betrokken als vriendin en klankbord. Vanaf 2020 staan Niels en Rianne samen aan het roer. Het duo is goed op elkaar ingespeeld, want naast een bedrijf, runnen ze ook samen een gezin met twee lieve kinderen. Ondertussen is de productie het tuinhuisje uitgegroeid en in 2021 verplaatst naar een atelier in het Modekwartier van Arnhem. Met beide een achtergrond in de theaterwereld, zit het met de creativiteit binnen BOTMA & van BENNEKOM wel goed. Dankzij de liefde voor natuur, creativiteit, kunst en ondernemerschap, zijn ze in staat om producten te maken die niet alleen verzorgend, maar ook beeldschoon en zo duurzaam mogelijk zijn.

De kernwaarden van BOTMA & van BENNEKOM zijn de rode draad in het bedrijf.