Het Team

Onze heerlijke producten ken je misschien, maar ken je óns al? BOTMA & van BENNEKOM is begonnen vanuit de passie van twee vriendinnen, maar ondertussen uitgegroeid tot een professioneel bedrijf. We vertellen je graag meer over ons verhaal, het team en onze overtuigingen.

Hoe het allemaal begon…

In de zomer van 2015 zijn vriendinnen Rianne Botma en Simone van Bennekom begonnen met het maken van zeep vanuit het tuinhuisje van Rianne in Amsterdam. Rianne en Simone hadden de behoefte om onafhankelijk te zijn, hun eigen koers te bepalen en een bedrijf op te bouwen rondom hun persoonlijke visie. Vanuit de passie voor mens en natuur ontstond het idee om duurzame, natuurlijke zeep te gaan maken waarvan zij precies wisten wat er wel en vooral niet in zou zitten en waar de ingrediënten vandaan kwamen. Rianne hield zich bezig met de productontwikkeling en het creatieve proces en Simone met de strategie en verkoop.

Na een jaar bezig te zijn geweest met experimenteren, kennis opdoen, veiligheidstesten uitvoeren, vergunningen verkrijgen en het ontwikkelen van de juiste recepten, werden in oktober 2016 de eerste definitieve zepen gemaakt en werd de webshop geopend. BOTMA & van BENNEKOM was geboren!

“Hoewel het een enorme uitdaging blijft om een bedrijf te laten groeien met een handgemaakt product, zullen we altijd het karakter en de kwaliteit van de producten blijven waarborgen. Zo blijven we trouw aan de visie waarmee we het bedrijf begonnen zijn”.

Rianne Botma en Niels Gooijer

BOTMA & van BENNEKOM

Simone is zich na de opzet al vrij snel gaan richten op een nieuwe opleiding en is hierdoor steeds iets meer op de achtergrond geraakt. Vanaf 2020 staan Niels en Rianne samen aan het roer. Het duo is goed op elkaar ingespeeld, want naast een bedrijf, runnen ze ook samen een gezin met twee lieve kinderen. Ondertussen is de productie het tuinhuisje uitgegroeid en verplaatst naar een zeepatelier in het Modekwartier van Arnhem. Met beide een achtergrond in de theaterwereld, zit het met de creativiteit binnen BOTMA & van BENNEKOM wel goed. Dankzij de liefde voor natuur, creativiteit, kunst en ondernemerschap, zijn ze in staat om producten te maken die niet alleen verzorgend, maar ook beeldschoon en zo duurzaam mogelijk zijn.

De kernwaarden van BOTMA & van BENNEKOM zijn de rode draad in het bedrijf.

Rianne Botma

Functie: Oprichter, eigenaar

Is het liefst bezig met: Nieuwe producten en ideeën ontwikkelen, werken aan de totale beleving van BOTMA & van BENNEKOM en de dagelijkse bezigheden op de vloer zoals het snijden van de zepen met fijne muziek op de achtergrond.

Droomt van: Een plek in de natuur waar al mijn liefdes en passies samenkomen. Waar naast zeep ook muziek, theater en lekker eten gemaakt kan worden.

Niels Gooijer

Functie: Eigenaar

Is het liefst bezig met: Het ontwikkelen van nieuwe plannen en het concreet maken van goede ideeën door mensen met elkaar te verbinden.

Droomt van: Een mooie, liefdevolle plek waar kunstenaars, ondernemers en ambachten kunnen samenkomen en elkaar versterken en inspireren tot nieuwe initiatieven en oplossingen voor de huidige wereldproblematiek.

Danya Borrèl

Functie: Hoofd productie

Is het liefst bezig met: In het proces van zeep maken volgen alle stappen elkaar logischerwijs op. Onderbreek je dat proces dan is de zeep gedoemd te mislukken. Dit mindful, ieder aspect van het zeepzieden de volle aandacht geven, is wat ik het liefste doe. Daarnaast ben ik iemand die ervan geniet om receptuur, design en proces zo mooi en efficiënt mogelijk vorm te geven.

Droomt van: Het lijkt me heel mooi om te kijken op welke manier we de Nederlandse natuur, grondstoffen van eigen bodem een plek kunnen geven in onze producten. Ook droom ik van atelierdagen waarin we met een groep liefhebbers ‘freestyle’ producten maken, waarbij we spelen met verschillende ingrediënten, geuren en kleuren; de vorm loslaten en volledig opgaan in het proces.

Willeke van Toor

Functie: Ik hou mezelf bezig met het vergroten van de merkbeleving en transparantie van het merk BOTMA & van BENNEKOM.

Is het liefst bezig met: Met het team creatieve en leuke ideeën ontwikkelen en deze vervolgens omzetten in concrete acties.

Droomt van: Een wereld waarin sociaal ondernemen de norm is!