Ooit al eens je haren gewassen met een blok natuurlijke haarzeep? Probeer het uit en laat je verrassen!

Onze haarzeep bestaat voor een groot deel uit kokosolie. Kokosolie is een fantastische reiniger en zorgt bovendien voor lekker veel schuim. Kokosmelk maakt de zeep heerlijk romig en daarnaast bevat de zeep onder andere cacao- en sheaboter en castorolie. Stuk voor stuk ingrediënten die je haar verzorgen en een natuurlijke boost geven.

Door de zeep over je natte haren te wrijven, ontstaat er veel schuim. Dit kun je vervolgens met je vingertoppen verder inmasseren. Ook kun je de zeep in je handen laten opschuimen en vervolgens in het haar aanbrengen.

De meningen over het gebruik van natuurlijke haarzeep zijn verdeeld, maar de meeste mensen ervaren dat hun haar er een stuk voller van wordt! Sommigen beweren er zelfs krullen van te krijgen omdat het haar wat stugger aanvoelt en dus niet snel uitzakt.

Als je je haren voorheen altijd met reguliere shampoo waste, kan het zijn dat je na de eerste wasbeurt niet meteen tevreden bent over de natuurlijke variant. Dit komt omdat je haar gewend is geraakt aan siliconen die in reguliere shampoos aanwezig zijn. Siliconen leggen een laagje over je haar heen, waardoor het glad aanvoelt en er glanzend uit ziet, maar tegelijkertijd sluit het je haar af en heeft het geen kans meer om te ademen. Natuurlijke haarzeep wast deze siliconen uit je haar en voordat dit helemaal verdwenen is kan je haar wat vettig aanvoelen. Geef je haar en je hoofdhuid daarom twee weken de kans om “af te kicken’ van reguliere shampoo en zorg dat het zijn natuurlijke werking weer kan reguleren. Je zult zien dat je haar er gezond, vol en stralend uit gaat zien! Mocht je na twee weken nog steeds niet overtuigd zijn, dan kun je hem nog altijd voor je lichaam gebruiken want ook voor de huid bevat deze zeep veel heerlijke en voedende ingrediënten.

Tip:

Om je haar extra zacht aan te laten voelen na gebruik, kan je onze conditioner gebruiken en je kan het eens in paar weken naspoelen met een natuurlijke haarspoeling van appelciderazijn. Doordat er op veel plekken in Nederland veel kalk aanwezig is in het water, kunnen er zeepresten in je haar blijven zitten waardoor het stug aanvoelt. Met biologische appelciderazijn spoel je deze kalk- en zeepresten weg en voelt je haar extra zacht! Bovendien is appelciderazijn erg gezond voor je hoofdhuid en geeft het je haar nog meer glans.

Maak een mengsel van biologische appelciderazijn en voeg er een paar druppels van je favoriete etherische olie aan toe voor een lekkere geur. Zet dit mengsel samen met een leeg glas in je douchecabine. Giet na het wassen een scheut van het appelciderazijn-mengsel in het lege glas, vul het aan met je warme douchewater en spoel het vervolgens door je haren heen. De één heeft de behoefte dit na elke wasbeurt te doen, de ander doet het eens per paar weken en sommigen doen het liever helemaal niet. Ontdek je eigen voorkeur.

Veel plezier en laat ons je ervaring weten!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.