Vanuit onze eigen behoefte om meer in verbinding met de natuur te staan en vanuit onze wens om dit met anderen te delen en mensen op dit gebied te inspireren, breiden we onze workshops deze zomer uit met een wildpluk wandeling.

Lijkt het jou leuk om samen met ons de verbinding met de natuur op te zoeken en te ontdekken welke planten/kruiden er in het wild groeien en hoe we deze in een zeep kunnen verwerken? Schrijf je dan nu in voor onze workshop + wildpluk wandeling!

Duur van de workshop:  10:00 uur tot 17:00 uur

Prijs: 125,- p.p.

Aantal personen: 6 – 10

Wat: Wildplukwandeling met een wildplukgids, lokale lunch en je maakt je eigen zeepbrood van 400gr met je eigen geplukte bloemen/kruiden.

Waar: In ons atelier aan de Sonsbeeksingel 96 in Arnhem.

Wat we aanbieden tijdens de workshop

DE WANDELING

Rondom onze winkel is er heel veel moois dat groeit en bloeit. Vanuit onze winkel vertrekken we richting het Sonsbeekpark, het mooiste stadspark van Nederland! Manon Botha neemt je mee op pad tijdens een twee uur durende wandeling. Je ziet, ruikt en proeft tientallen verschillende soorten kruiden, bessen, wortels en bloemen. Wist jij dat er zoveel eetbaars rondom ons groeit? Ondertussen vertelt Manon je alles over de culinaire en geneeskrachtige toepassingen, de geschiedenis en overige toepassingen waaronder uiteraard….zeep. Want tijdens de wandeling ga je ook opzoek naar kruiden en planten die je ’s middags in je eigen zeep kunt verwerken!

Kortom; een heerlijke, inspirerende dag waarop je zintuigen volledig tot leven komen en waarop jij de verbinding met de natuur aan kunt gaan en deze ook meteen praktisch kunt toepassen gedurende de dag.

LOKALE LUNCH

Na deze inspirerende wandeling, zorgen wij dat er een heerlijke lunch voor jullie klaarstaat in onze winkel, met mooie streekproducten. Ook zullen we een deel van de geplukte oogst verwerken in een wilde kruiden- of bloemenboter en een heerlijke kop thee waar we direct samen van kunnen genieten.

KRUIDEN EN PLANTEN DROGEN

Om de geplukte kruiden en planten in zeep te verwerken, moeten deze eerst worden gedroogd. Dit doen we met behulp van een droogmachine ivm de korte tijd die we hebben. Manon zal je ook vertellen hoe je thuis kruiden en planten kunt drogen aan de lucht, zodat je dit met meer tijd en geduld thuis nog eens kunt herhalen.

ZEEP WORKSHOP

Tijdens onze zeep workshop leer je alles over het ambacht van zeep maken. We vertellen je over verschillende ingrediënten en hun werking en laten je zien hoe je jouw geplukte oogst van de wandeling in de zeep kunt verwerken. Je stelt je eigen geurcompositie samen en kiest met welke kleuren en patronen je wilt werken om van jouw zeep een prachtig en persoonlijke kunstwerkje te maken, waar je nog lange tijd van kunt genieten!

Workshop + wildpluk dagen:

zaterdag 24 juni 10:00 tot 17:00 -> nog 1 plek

zaterdag 1 juli 10:00 tot 17:00 -> nog 5 plekken

zaterdag 8 juli 10:00 tot 17:00 -> nog 1 plek

    Nadat je op verzenden klinkt ontvang je binnen twee werkdagen een bevestigingsmail met verdere informatie.

    Goed om te weten:

    We geven de workshop voor minimaal 6 en maximaal 10 personen. Bij te weinig aanmeldingen zijn wij genoodzaakt de workshop te annuleren en zullen we een nieuw voorstel voor een andere datum doen. Dit zullen wij minstens 2 dagen van tevoren communiceren.

    Bij ziekte of andere omstandigheden kun je de workshop tot 48 uur van tevoren annuleren en bieden we de mogelijkheid je aan te melden voor een andere dag.

    Wil je je als groep aanmelden en komen de door ons voorgestelde data niet uit of heb je een ander idee? Vul dan het formulier in met je eigen datum en bericht of stuur een mailtje naar info@botmaenvanbennekom.nl zodat we samen een andere dag kunnen inplannen.