Vragen

Is de zeep geschikt om het gezicht mee te reingen?

Wij  zijn geen voorstanders van het wassen van de gezichtshuid met zeep. Afspoelen met water en eventueel een washandje werkt ook. Wanneer je make-up gebruikt zoals foundation of poeder raden we aan om te reinigen met olie, ook oog make-up verwijder je daarmee gemakkelijk. Breng de olie met je vingertoppen, masseer in en neem af met een washandje. Aanbrengen op een (wasbaar) wattenschijfje kan ook. Maak deze dan eerst nat en knijp even uit alvorens je de olie aanbrengt.

Wil je zo nu en dan toch echt reinigen met zeep? Dan raden we de Lavendel- of Boszeep aan omdat deze net wat zachter reinigen.

Zijn de producten geschikt voor kinderen en baby's?

Onze producten zijn geschikt voor baby’s en kinderen, al zijn wij van mening dat je de huid van baby’s niet hoeft te wassen met zeep. Afspoelen met water volstaat ook. Was alleen met zeep als het echt nodig is en doe dit plaatselijk met een washandje. Bijvoorbeeld bij het verschonen van de luier.

Ook kinderen hebben in principe geen zeep nodig om schoon te worden en kan je het plaatselijk doen zoals handen, voeten en billen.

Hoe moet ik de zeep bewaren?

Laat de zeep goed drogen tussen de wasbeurten door, bijvoorbeeld op een zeepbakje waar het water goed weg kan lopen. Zo gaat hij langer mee en krijgen bacteriën geen kans.

Hoeveel gram badzout- of mix adviseren jullie voor 1 bad?

Ongeveer 50gr. Met onze zakken kun je dus 4x heerlijk badderen.

Zijn alle producten vegan?

Al onze producten zijn volledig vegan en niet op dieren getest.

Zijn de producten natuurlijk?

Ja, al onze producten zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Wel wordt er in onze zepen gebruik gemaakt van loog (een mengsel van water en sodium hydroxide) om de oliën en boters mee te verzepen. Zonder loog kun je geen zeep maken. Tijdens het rijpproces van onze zepen (4-6 weken) verdwijnt het loog volledig uit de zepen en houd je enkel de verzeepte oliën en boters over en dus een natuurlijk product.

Ik zie bij de ingrediënten "Natrium Hydroxide" staan. Dit is toch niet natuurlijk?

Natrium Hydroxide is inderdaad geen natuurlijk ingrediënt, maar wel nodig om loog mee te maken. Loog is een mengsel van water en natrium hydroxide en zet onze oliën om in zeep. Zodra je de loog met de olie mengt, ontstaat er een nieuw molecuul: zeep! Tijdens het rijpproces van 6 weken verdampt het loog volledig uit de zeep en houd je enkel de verzeepte oliën over. Het is niet mogelijk om zeep te maken zonder het gebruik van natrium hydroxide.

Wat is Haarzeep?

Haarzeep is een alternatief voor vloeibare shampoo. Het is een stuk traditionele zeep in vaste vorm. Onze Haarzeep bestaat uit enkel natuurlijke, plantaardige oliën en boters en wordt handgemaakt volgens de cold process methode.

Hoe gebruik je een Haarzeep?

Je gebruikt de Haarzeep door hem op te schuimen in je handen en deze schuim aan te brengen op het natte haar. Ook kun je voor meer schuim de Haarzeep direct op het natte haar aanbrengen. Zorg hierbij dat je je haren goed nat houdt zodat er meer schuim kan ontstaan.

Kan ik mijn haren vaker wassen dan de 1 á 2 keer per week die jullie adviseren?

Wij adviseren om je haren niet meer dan 1 á 2 keer in de week te wassen omdat dit simpelweg niet nodig is om je haar goed schoon te houden. Mocht je het wel vaker willen wassen omdat je bijvoorbeeld last hebt van vet haar of dit gewoon fijn vindt, kan dit echter geen kwaad.

Hoeveel wasbeurten haal ik uit een haarzeep?

Gemiddeld haal je zo’n 30 wasbeurten uit een Haarzeep van 100gr. Dit verschilt wel per persoon en ligt aan hoe lang je haar is, hoeveel schuim je gebruikt en of je het alleen voor je haren gebruikt of ook voor je lichaam.

Hoe lang en waarom moet mijn haar wennen aan haarzeep?

Het kan het zijn dat je na de eerste paar wasbeurten nog niet helemaal overtuigd bent van het gebruik van Haarzeep. Als je voorheen altijd reguliere shampoo gebruikte, dan is jouw haar gewend aan siliconen en andere gladmakers die in reguliere shampoo aanwezig zijn. Deze vormen een laagje over je haar en zorgen voor glans, maar leveren helaas ook problemen op. Natuurlijke haarzeep bevat deze stoffen niet en helpt de natuurlijke werking van de hoofdhuid te herstellen. Hier moet je haar echter aan wennen en hierdoor kan het de eerste 2 á 3 weken vet aanvoelen. Dit zou na deze periode verdwenen moeten zijn.

Is jullie haarzeep geschikt voor geverfd haar?

Ja, onze haarzepen zijn mild in gebruik en dus geschikt voor geverfd haar. Wel kan het zo zijn dat je last hebt van droog haar omdat je haar geverfd is en dus extra verzorging nodig heeft. Daarom adviseren we de haarzeep wel in combinatie met onze conditioner te gebruiken om het haar extra te voeden na het wassen.

Er blijft een vettig laagje achter, hoe voorkom ik dit?

Een vettig laagje kan komen door:

  1. Het haar moet wennen:
    Als je je haar altijd met reguliere shampoo hebt gewassen moet je haar even wennen en afkicken van o.a. siliconen. Wij adviseren om twee tot drie weken door te zetten.
  2. Zeepresten blijven aanwezig in het haar:
    Op sommige plekken in Nederland zit veel kalk in het water, dit kan ervoor zorgen dat je de zeep niet helemaal goed uitspoelt. Je haren naspoelen met een mengsel van water en biologische appelcider azijn helpt alle kalk en zeepresten uit het haar te spoelen zodat er geen zeep meer achterblijft die voor vet haar kunnen zorgen.

Mijn haar blijft vet, zelfs na 2 weken.

Helaas kan het zo zijn dat je haren vet blijven, zelfs nadat je 2 a 3 weken hebt doorgezet. In dat geval is onze haarzeep geen match voor jouw haartype. Het blijft in het begin altijd even een zoektocht naar de juiste haarzeep. We krijgen veel positieve reacties van klanten die nooit meer anders willen, maar ontvangen ook berichten van klanten bij wie het niet fijn werkt. Gelukkig is onze haarzeep ook te gebruiken als lichaamszeep, zodat je er alsnog van kunt genieten.

Wat is de levertijd van een bestelling?

De medewerkers van de Buitenplaats doen hun uiterste best alle bestellingen zo snel mogelijk te verwerken. Over het algemeen kun je de bestelling binnen twee á drie werkdagen in de brievenbus verwachten.

Wij werken samen met Cycloon Post en Fietskoeriers. Na verwerking komt jouw bestelling op de hub van Cycloon aan. Mocht je buiten het gebied van de fietskoeriers vallen, dan wordt jouw bestelling overgedragen aan DHL. Hierdoor kun je soms verschillende Track en Trace codes ontvangen.

Wat zijn de verzendkosten?

Tot een bestelling van €50,- zijn de verzendkosten €4,20

Bevat jouw bestelling onder de €50,- een olie of boter? Dan zijn wij genoodzaakt een pakket te versturen, en worden de verzendkosten €6,90

Vanaf €50,- verzenden wij gratis binnen Nederland.

Wat is de pH-waarde van jullie zepen?

Al onze zepen hebben de licht basische, natuurlijke pH-waarde van natuurlijke zeep. Deze ligt rond de 8-9. Een goede zeep heeft altijd een basische eigenschap en mag niet pH-neutraal zijn. Dat is maar goed ook, anders zouden ze niet reinigen.

Zijn jullie zepen biologisch afbreekbaar?

Onze zepen zijn biologisch afbreekbaar. Dit betekent echter wel dat de zeepresten in de grond terecht moeten komen. Als de zeep in een stromend beekje gebruikt wordt, blijft de zeep aanwezig in het water en zal het dus niet afbreken. Mocht je de zeep buiten willen gebruiken, is het aan te raden om dit in een emmer oid te doen en het sopje naderhand weg te gooien in de grond en dus niet in een beekje.

Staat je vraag er niet tussen?

Laat het ons weten via het onderstaande contactformulier.