OVER ONS

Rianne Botma

Rianne is de start en het hart van BOTMA & van BENNEKOM. Haar grote liefde voor ‘de schoonheid van het natuurlijke’, definieert wie ze is en wat ze maakt. Naast de liefde die ze in het maken en ontwikkelen van de producten legt stopt ze ook continu energie in het zoeken van de beste ingrediënten en duurzame oplossingen binnen het bedrijf. Met BOTMA & van BENNEKOM probeert Rianne haar eigen omgeving en hopelijk die van vele anderen te vullen met een eerlijke, duurzame en gezonde manier van leven.

Simone van Bennekom

Simone was actief betrokken bij de oprichting van BOTMA & van BENNEKOM en heeft op dit moment een adviserende functie op het gebied van business development, strategie en de verkoop. Ze houdt zich bezig met vragen als hoe efficiënt door te groeien op de lange termijn, hoe op the schalen en hoe te blijven differentiëren. Simone kan als econoom door een meer marktgerichte bril kijken, maar zal nooit  de integriteit en drijfveren van het merk BOTMA & van BENNEKOM uit het oog verliezen.

Niels Gooijer

Niels is kort na de oprichting steeds meer in BOTMA & van BENNEKOM gegroeid. Als grote liefde van Rianne deelt hij haar visie en enthousiasme en dat past erg goed in het bedrijf. Nu is hij niet meer weg te denken als contactpersoon naar de klanten en planner van inkoop en financiën. Naast deze taken blijft hij groots denken samen met Rianne om BOTMA & van BENNEKOM uit te laten groeien tot een droom waar iedereen duurzamer met zijn leven omgaat.

Werken met een visie

In 2016 is ons bedrijf in het tuinhuisje van Rianne tot leven gekomen. Uit liefde voor het goede uit de natuur en onze huid zijn wij onze zoektocht begonnen. We hebben ons verdiept in het maken van natuurlijke zepen en verzorgende producten. Aangezien je huid je grootste orgaan is, is het belangrijk om producten te kiezen die ook daadwerkelijk iets goeds voor je huid kunnen betekenen. Om deze reden zijn producten van BOTMA & van BENNEKOM vrij van parabenen, sodium lauryl/laureth sulphate (SLS) en synthetische geur- en kleurstoffen.

Handgemaakt

Wij maken alle producten met onze eigen handen en kiezen alle ingrediënten zorgvuldig uit. Zo werken we alleen met plantaardige oliën en boters. Denk hierbij aan olijfolie, kokosolie, shea boter en amandelolie. Stuk voor stuk ingrediënten die je huid mooi en gezond maken en houden. Om de zepen een heerlijke geur te geven gebruiken we uitsluitend biologisch gecertificeerde, milde etherische oliën. Deze zijn food grade en kunnen dus zelfs in eten gebruikt worden. Dit maakt onze zepen ook geschikt voor mensen met een gevoelige huid.

De natuurlijke, aardse kleuren verkrijgen we door het gebruik van verschillende soorten klei, tarwegras, actieve houtskool- en cacaopoeder. Alles weten over welke ingrediënten wij allemaal gebruiken? Kijk hier.

Duurzaam ondernemen

Naast dat wij onze huid liefdevol willen behandelen, willen wij minstens zo liefdevol omgaan met de natuur en de mensen om ons heen. Wij vinden het belangrijk om te weten waar onze ingrediënten vandaan komen en op welke manier deze gewonnen zijn. Zo gebruiken we geen palmolie omdat de productie ervan het milieu en de mensen in tropische gebieden veel schade aanricht.

Alle producten van BOTMA & van BENNEKOM worden getest en gebruikt door onszelf, onze geliefden, onze familie en onze vrienden. Hopelijk straks ook door jou, onze dierbare klant!

Nieuwsbrief

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes en productontwikkelingen?