Biologische Jojoba olie
(Simmondsia Chinensis Seed Oil)

Ingrediënten - Botma & van Bennekom

De jojoba is een struik van een tot twee meter hoog dat kan meer dan 200 jaar oud worden en temperaturen kan verdragen tot wel 60 graden. De inheemse struik produceert noten waar olie uit geperst wordt, jojoba-olie. Jojoba groeit in woestijnachtige gebieden, zoals in de woestijnen van de Verenigde staten en vooral in India, Rajasthan, in de grote Thar woestijn. Behalve voor de productie van noten worden de bladeren als veevoer gebruikt, en is de struik belangrijk om de verwoestijning tegen te gaan (desertfication). De jojoba olie die wij gebruiken komt uit Argentinië.

Jojoba olie als verzorging

Jojoba is eigenlijk geen olie maar een plantaardig was. Deze praktisch geurloze olie wordt ook wel ‘vloeibaar goud’ genoemd vanwege de goudgele kleur. De olie is uniek en veelzijdig omdat het voor ieder huidtype voordelen biedt.
De structuur van jojoba olie komt sterk overeen met die van menselijk talg en werkt talgregulerend. Dat maakt de olie geschikt bij een vette huid, maar ook bij een droge huid omdat jojoba een beschermend laagje biedt zodat het herstellend vermogen van de huid wordt gestimuleerd. Daarnaast reguleert het de vochtbalans waardoor het hydraterend werkt.

We gebruiken jojoba olie in onze
Body Butter, Conditioner en Olie

Zowel reacties als trackbacks zijn momenteel gesloten.