Biologische Castor olie
(Sodium Castorate)

Ingrediënten - Botma & van Bennekom

Castorolie, ook wel wonderolie genoemd, wordt gemaakt door de vruchten van de wonderboom te pletten en uit te persen. De wonderboom (Ricinus Communis) wordt wonderboom genoemd omdat deze (uit Oost-Afrika, India en het Zuidoostenlijke gebied van de Middellandse Zee afkomstige) boom ontzettend snel groeit en binnen zeer korte tijd heel hoog kan worden.
Tegenwoordig vind je de wonderboom overal in de tropen terug. De ricinusolieplant behoort tot de bloeiende wolfsmelk familie genaamd Euphorbiaceae en wordt voornamelijk geteeld in Afrika, Zuid-Amerika en India; waarbij India goed is voor meer dan 90% van de export van ricinusolie wereldwijd.

Castorolie wordt al eeuwenlang gebruikt, onder andere door de Egyptenaren, zo’n 4000 jaar voor Christus. Dit weten we omdat het in verschillende tomben is gevonden. Maar ook de oude Grieken blijken de ricinusolie te kennen. Het kende vele toepassingen, waaronder medicinale, maar tegenwoordig gebruiken we de wonderolie voor voller, steviger haar en een egale (hoofd) huid. Castorolie bevat essentiële Omega 9 vetzuren. Hierdoor gaat broos of droog haar er weer gezond uitzien en glanzen.

De castorolie die we voor onze zeep gebruiken komt uit India, is koudgeperst en zit hierdoor nog bomvol rijke en weldadige stoffen.
Doordat de castorolie voor lekker veel schuim zorgt speelt de olie een belangrijke rol in onze haarzepen.

We gebruiken castorolie in al onze zepen.

Zowel reacties als trackbacks zijn momenteel gesloten.