Sheaboter (Butyrospermum Parkii Butter/Sodium Shea Butterate)

Onze shea butter komt rechtstreeks uit Ghana, rechtstreeks van de bron van Savannah Fruits Company. Dit bedrijf uit Ghana produceert hun producten op een sociaal verantwoorde en milieuvriendelijke manier. Er zitten geen tussenpersonen of agents tussen waar een deel van de winst naar toe zou gaan wat bestemd is voor voor de vrouwen in Ghana. De productie geeft de Ghanese vrouw meer autonomie (empowerment) en ondersteunt de gemeenschappen in de landelijke gebieden in Noord Ghana.

Al duizenden jaren lang wordt door vrouwen shea butter gewonnen uit de noten van de shea bomen (Vitellaria paradoxa) die groeien in de Afrikaanse savanne. Deze bomen groeien niet op plantages, de noten worden in het wild geraapt.

De boter bevat vele vetzuren en het hoge gehalte aan niet-verzeepbare vetten in combinatie met het unieke vetzuurprofiel geeft deze shea boter een verzachtende werking, speciaal voor de zeer droge huid. Shea boter staat ook bekend om de positieve bijdrage aan de elasticiteit van de huid. Het is rijk aan vitamine F, een vitamine voor het herstellen van de huid.

Wij gebruiken enkel de ongeraffineerde shea boter dat haar karakteristieke geur kent en alle goede stoffen nog bevat. We gebruiken sheaboter in onze zepen, body butter , en conditioner.

Zowel reacties als trackbacks zijn momenteel gesloten.