Kokos (Cocos Nucifera Oil/Sodium Cocoate)

Voor onze producten gebruiken we kokosolie, kokosmelk en gefractioneerde kokosolie.

Kokosolie heeft antibacteriële eigenschappen. Dit verhoogt de reinigende werking van onze zepen. Ook zorgt het voor een royaal schuim in zeep en geeft het hardheid aan onze producten.

Onze biologisch gecertificeerde kokosolie is van hoge kwaliteit. De olie wordt gewonnen in Sri Lanka.
We gebruiken kokosolie in al onze zepen, balsem en body butter.

Kokosmelk

Voor onze patchouli haarzeep gebruiken we biologisch gecertificeerde kokosmelk. Deze kokosmelk is 100% diervrij, er worden dus geen apen gebruikt bij de oogst of in het verdere productieproces. De kokosmelk staat voor 80% uit kokos en voor 20% uit gefilterd water en heeft een vetpercentage van 22%. De kokosmelk is verpakt in bpa vrije blikken.

Kokosmelk geeft je haar een proteïne boost. Het voedt en hydrateert, geeft het haar glans en gaat droge punten tegen. Bovendien zorgt het voor een heerlijk romig schuim.

Caprylic/Capric triglyceride, ook wel gefractioneerde kokosolie genoemd is een kunstmatige olie gemaakt van plantaardige grondstoffen. Om het te maken wordt kokosolie gesplitst in glycerine en vetzuren. De vetzuren worden van elkaar gescheiden door gefractioneerde destillatie. De kortketenige zuren (vooral caprylzuur en caprinezuur) worden veresterd met de glycerine. Caprylzuur werkt zuiverend, de kokos olie trekt snel in en bevat van nature vitamine E dat herstellend werkt. Wij gebruiken gefractioneerde kokosolie in onze olie

Zowel reacties als trackbacks zijn momenteel gesloten.