Wij maken onze producten met de allerbeste ingrediënten

We zoeken ze dan ook zorgvuldig uit. Onze ingrediënten zijn veelal biologisch gecertificeerd, en duurzaam verkregen. Ook zoeken we zo dichtbij mogelijk om onnodig vervuilend transport tegen te gaan. Sommige ingrediënten zijn extra goed voor mens en natuur; zo helpt de inkoop van onze shea butter Ghanese vrouwen aan werk. We zijn altijd op zoek naar een zo goed en eerlijk mogelijk product. Hieronder kun je alles wat wij in onze producten gebruiken terugvinden, met een omschrijving waar het vandaan komt en waar het goed voor is.

Welke ingrediënten kom je tegen op onze etiketten?

Cosmetica etiketten zien er vaak behoorlijk ingewikkeld uit. Er staan veel namen op die veel mensen niet direct kunnen ontcijferen. Toch lijken de ingrediënten op het etiket vaak “enger” dan ze in werkelijkheid zijn. Zo betekent sodium olivate bijvoorbeeld niets meer dan pure olijfolie die in dit geval is verzeept.

Waarom staan de ingrediënten niet in het Nederlands vermeld?

Er geldt een strenge wet- en regelgeving binnen de EU voor het produceren van cosmetica. Zo moet ook het etiket aan regels voldoen. Één van die regels luidt dat de INCI namen van ingrediënten vermeld moeten worden. INCI staat voor: Internationale Naamgeving voor Cosmetische Ingrediënten. Doordat de namen universeel zijn kan dus iedereen begrijpen om welke ingrediënten het gaat. Dit is vooral belangrijk voor mensen met een allergie. Zij kunnen op deze manier snel zien of ze een product wel of niet kunnen gebruiken.

Namen die je op onze etiketten tegenkomt: