Eerlijke, natuurlijke zeep voor huid en haar

De handgemaakte, natuurlijke zeep van BOTMA & van BENNEKOM wordt met zorg samengesteld uit liefde voor mens en de natuur. Een eerlijk product, waar we zelf ook graag eerlijk over zijn. Daarom vertellen we je uitgebreid hoe we onze natuurlijke zepen maken en waarom we dat zo doen.

Ingrediënten voor natuurlijke zeep

Om onze natuurlijke zeep zo goed en zo eerlijk mogelijk te houden, zoeken we de ingrediënten zorgvuldig uit. We willen geen schade toebrengen aan mens en natuur, dus zijn onze producten vrij van SLS, parabenen, microplastics en palmolie.

We kiezen alleen voor natuurlijke producten en willen ook graag weten waar deze vandaan komen. Duurzaam, eerlijk én goed voor de mens. Daarom wordt de shea butter die we gebruiken rechtstreeks ingekocht van de bron, een bedrijf in Ghana. Er is dus geen tussenpersoon die er ook nog iets aan wil verdienen. Door onze inkoop helpen we vrouwen in Ghana aan werk en weten we ook zeker dat zij hier eerlijk voor worden betaald. Hieronder vind je een paar van de ingrediënten die we gebruiken:

Ook hoeven we ons niet af te vragen of er voor de benodigde ingrediënten een bos is gekapt of dat er landbouwgrond wordt bezet door plantages. De noten en zaden die we verwerken in onze producten zijn namelijk in het wild geplukt of geraapt. Al onze natuurlijke zepen bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten; van cacaoboter en geitenmelk tot olijf- en amandelolie.

Daarnaast zijn we zelf eerlijk over de namen die je vindt op de etiketten van onze producten. Waarschijnlijk kun je de universele titels van sommige ingrediënten niet allemaal begrijpen. Daarom leggen we je uitgebreid uit welke ingrediënten in onze natuurlijke zepen zijn verwerkt, waar deze vandaan komen en wat ze doen voor je huid.

Hoe wordt natuurlijke zeep gemaakt?

Onze natuurlijke zeep wordt in Nederland geproduceerd door zeepzieders in Duiven. Misschien heb je nooit van het woord ‘zeepzieder’ gehoord en dat is niet heel gek. Dit ambacht is namelijk grotendeels verdwenen. Wij vinden het belangrijk dat onze natuurlijke producten op een ambachtelijke en traditionele wijze handgemaakt worden en daarom doen wij een beroep op de zeepzieders. Ons productieproces heeft ook invloed op de samenstelling van de zeep.

Glycerine is een vochtinbrengend ingrediënt dat van nature in oliën en vetten zit. Dit bestanddeel heeft een positief effect op je huidelasticiteit en het herstel van de huidbarrière. Maar wist je dat in het productieproces van veel fabriekszepen glycerine juist uit de zeep onttrokken wordt om het apart te verkopen als verzorgingsmiddel? Dat is niet hoe het bij onze zepen gaat. Onze natuurlijke zepen worden namelijk gemaakt door middel van de zogenaamde ‘cold process’ methode.  Door deze productiemethode blijft glycerine gewoon in de zeep aanwezig. Want onze zepen zijn zo natuurlijk mogelijk. En ja, ze zijn uiteraard ook dierproefvrij!

Waarom kiezen voor natuurlijke zeep?

Je huid is je grootste orgaan en verdient een goede verzorging. Met een natuurlijke zeep zorg je niet alleen goed voor je huid, maar ook voor de natuur. In onze zoektocht naar een fijne, natuurlijke zeep van maximale kwaliteit hebben we voedingstoffen gevonden die de huid in balans houden. En dankzij de biologisch gecertificeerde, milde etherische oliën ruikt de zeep ook nog eens heerlijk!

Niet alleen bij het ontwikkelen van het product wordt er op duurzaamheid gelet. Wist je bijvoorbeeld dat de verpakkingen van onze zepen 100% biologisch afbreekbaar zijn en volledig plasticvrij? Zo dragen we ons steentje bij aan het verminderen van het gebruik van plastic, want gemiddeld gebruikt een persoon al zo’n 165 kilo aan plastic verpakkingen per jaar. Als we met z’n alle overstappen op het gebruik van shampoo bars (haarzeep) zouden we wereldwijd 135 ton plastic en 450.000 liter water besparen. Vloeibare shampoo wordt namelijk alleen verkocht in een plastic verpakking en bestaat voor 80% uit water.

Onze natuurlijke zepen

We hebben verschillende heerlijke natuurlijke zepen voor ieder huidtype. Met onze boszeep, met de geur van dennen en cederhout, waan je je vanuit de badkamer midden in de natuur. Heb je een gevoelige huid? Kies dan voor de haverzeep. Deze is vrij van etherische oliën en reinigt je huid op milde wijze.

Niet alleen je huid verdient een reiniging: onze natuurlijke haarzeep met onder andere kokosolie en mangoboter verzorgt je haar en geeft je lokken een natuurlijke boost. Wil je onze natuurlijke zepen proberen? Bestel de producten in onze webshop of vind een verkooppunt bij jou in de buurt.