Minimalisme in de badkamer

De badkamer is een plek waar we onszelf precies zien zoals we zijn. Puur en zonder opsmuk. We frissen onszelf op voor de dag en reinigen onszelf voor de nacht. Om deze redenen is het ontzettend belangrijk dat onze badkamer een plek is waar we ons helemaal op ons gemak voelen. Een plek die ons helpt te ontspannen en tot rust te komen zodat we onszelf met liefde en zachte ogen kunnen bekijken.

In dit blog delen wij 5 eenvoudige tips om dit doel te bereiken.

Stap 1: Ruim op en houd het netjes

Ruimte en overzicht zijn belangrijk voor het creëren van rust. Richt eens een kritische blik in jouw badkamer. Welke producten gebruik je dagelijks en welke producten liggen inmiddels al een tijdje te verstoffen op een plankje of in een laatje? Waarom liggen deze producten er nog? Ga je die ooit nog gebruiken? Wees selectief en hou alleen de producten die je daadwerkelijk gebruikt en fijn vindt. Geef of gooi de rest weg.

Beperk jezelf tot een minimaal aantal producten. Wist je dat je jezelf met slechts drie van onze producten volledig kunt verzorgen?

Haarzeep
Onze haarzeep is dé vervanger voor je shampoo fles. Deze zeep geeft je haar glans en maakt het voller. Sommigen beweren er zelfs krullen door te krijgen. Doordat onze haarzeep extra goed schuimt is hij ook te gebruiken als scheerzeep en uiteraard voor het wassen van je handen en lichaam.

Huid- & Haarolie
Onze huid- & haarolie verzorgt de allergevoeligste huid en vervaagd fijne lijntjes, is effectief tegen droog en pluizig haar en werkt als een natuurlijke conditioner. Ook geschikt als scheer- & baardolie en in combinatie met herbruikbare doekjes een perfecte vervanger voor je make-up remover.
Dit maakt deze olie je beste vriend op alle fronten! Hij laat zich gemakkelijk uitsmeren, trekt snel in, voelt zijdezacht aan en laat je haren glanzen en je huid stralen! Geschikt voor werkelijk elk huid- en haartype.

Lip- & Huidbalsem
Onze heerlijke lip- & huidbalsem met de heerlijke frisse geur van grapefruit en sinaasappel werkt verzachtend en beschermend. Deze balsem is te gebruiken voor je lippen en elke (droge) huid, die wat extra aandacht nodig heeft.

Zorg dat je badkamer schoon is. Alleen zo kun je jezelf ook schoon voelen. Leg daarnaast alleen de producten en spullen die jou een goed gevoel geven in het zicht. Berg de rest op in een kastje, laatje of mooie mand.

Brandt kaars in badkamer
Bekijk hier de kaarsen van Brandt

Stap 2: Zorg voor het juiste licht

Niemand ziet er op zijn best uit in TL licht. Zorg daarom voor een zachte en sfeervolle belichting in de badkamer zodat je jezelf niet met elke oneffenheid hoeft te confronteren. Ook zal een sfeervolle belichting je veel sneller helpen te ontspannen. Ga je in bad of heb je simpelweg een lang ochtend- en/of avondritueel? Steek dan ook eens een fijne (geur)kaars aan. Deze zal je helpen beter bij jezelf te blijven en bewuster om te gaan met je ochtend- en avondritueel. Wij zelf zijn dol op de duurzame geurkaarsen van Brandt.

palo santo
Bekijk hier de Palo Santo in onze webshop

Stap 3: Zorg voor fijne geuren

Een van de redenen waarom we zo kunnen genieten van de sauna is omdat we blootgesteld worden aan de heerlijkste geuren. Deze prikkelen onze zintuigen en helpen ons te ontspannen. Zorg dus ook in jouw badkamer voor fijne geuren. Besprenkel bijvoorbeeld een handdoek met een paar druppeltjes van jouw favoriete etherische olie. Steek af en toe een stokje Palo Santo aan. Plaats een eucalyptus plant in of vlakbij de douche, deze zal zijn geur afgeven zodra er stoom in de badkamer ontstaat. Leg onze zepen open en bloot op een mooi schaaltje, want ook deze dragen bij aan een fijne geur. En uiteraard zal ook ons geurzakje goed zijn werk doen.

Stap 4: Ga voor kwaliteit en duurzaamheid

Aangezien je je gaat beperken tot slechts een paar producten en spullen is het wel zo fijn dat de dingen die je kiest van goede kwaliteit zijn zodat je hier lang van kunt genieten. Dit geldt voor het textiel, de meubels, de accessoires en uiteraard de verzorgingsproducten. Ook zullen duurzame keuzes ervoor zorgen dat jij je beter voelt in de badkamer. Hiermee zorg je immers niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor de wereld en de mensen om je heen. Zo verbind je je tijdens je ochtendritueel al meteen met de buitenwereld.

plant in badkamer
Bekijk hier de planten van Ogreen

Stap 5: Groen leven

Dat planten goed zijn voor onze gemoedstoestand is inmiddels al lang en breed bewezen. We voelen ons beter als we omringd zijn door leven en energie en planten zorgen ook nog eens voor meer zuurstof en een betere luchtcirculatie. De Aloë Vera plant is bijvoorbeeld een geschikte plant voor in de badkamer. Deze is sterk en kan zowel in de zon als in de schaduw overleven. Leuke bijkomstigheid: Je hebt meteen een natuurlijke after sun klaarstaan! Breek een blad af en smeer het sap als een lotion uit op de huid.

Ga de uitdaging aan en pas deze 5 tips toe! Je zult merken dat de badkamer een van je favoriete plekken in huis gaat worden!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.