Haarzeep, natuurlijk en handgemaakt

Ervaar de kracht van natuurlijke zeep voor het haar

Ben jij op zoek naar een duurzaam alternatief voor shampoo dat jouw lokken laat stralen als nooit tevoren? Of wil je jouw haar wassen zonder sulfaten die ervoor zorgen dat jouw hoofdhuid uitdroogt en ontdaan wordt van de vetten en vocht die het zo hard nodig heeft? Droom jij van volume en voller haar? Dan is natuurlijke haarzeep echt iets voor jou.

De natuurlijke haarzeep van BOTMA & van BENNEKOM bevat biologische ingrediënten en geen agressieve reinigingsmiddelen, maar wel hét geheime ingrediënt voor een rodeloperwaardige coupe: kokosolie. Deze vriendelijke krachtpatser rekent af met vies en vet haar en zorgt er daarnaast voor dat jouw hoofdhuid in topconditie blijft. Kokosolie krijgt in onze natuurlijke haarzeep gezelschap van onder andere cacao– en sheaboter, en verschillende etherische olien. Het resultaat is een heerlijk schuimend product, dat jouw haar van binnenuit verzorgt en de ultieme boost geeft.

Haarzeep: beter voor het milieu dan shampoo

Draag je onze planeet een warm hart toe? Dan is zeep voor je haar een goed alternatief voor shampoo. Dat heeft meerdere redenen. Ten eerste is haarzeep vegan en zero waste. Er is namelijk geen plastic verpakking nodig. Daarnaast doe je met dit product een stuk langer dan met vloeibare shampoo én is het een stuk makkelijker mee te nemen. Ideaal voor als je lang op reis gaat: zo’n blokje neemt weinig van je kostbare ruimte in en blijft ook nog eens lang goed. En omdat vloeibare shampoos voor het grootste deel uit water bestaan, bespaar je ook nog eens een flink aantal liters water.

Hoe moet ik haarzeep gebruiken?

Je kunt haarzeep het beste gebruiken door het onder de douche over je natte haren te wrijven. Geniet van de geur en het schuim dat vrijkomt en masseer het product verder met je vingertoppen in. Vind je dit onhandig? Je kunt de zeep voor het haar ook eerst in je handen laten opschuimen voordat je het aanbrengt.

Natuurlijke haarzeep zal vet haar aanpakken. Toch kan het zijn dat je na de eerste paar wasbeurten nog niet helemaal overtuigd bent van de werking. Als je voorheen altijd reguliere shampoo gebruikte, dan is jouw haar gewend aan siliconen. Dit vormt een laagje over je haar en zorgt voor glans, maar levert helaas ook problemen op.

Siliconen sluiten het haar namelijk af, waardoor het niet meer kan ademen. Zeep voor het haar zal deze siliconen verwijderen, maar dit kan twee weken duren en in die twee weken kan het zo zijn dat je haar als reactie juist eerst vet aan gaat voelen. Geef jouw lokken dan ook de tijd om te wennen en opnieuw te reguleren. Na deze periode is de natuurlijke werking van de hoofdhuid herstelt. Het voorkomt vet haar en jouw coupe ziet er mooier, voller en stralender uit dan ooit tevoren.

Haarzeep kopen: los, als cadeau of in een pakket

Ontdek de fantastische geur, het heerlijke schuim en de sublieme verzorging van zeep voor het haar door het zelf te proberen. Je kunt haarzeep kopen in onze webshop, bij verschillende webwinkels en bij geselecteerde verkooppunten.

BOTMA & van BENNEKOM heeft na veel testen en experimenteren de beste haarzeep gevonden, die ruikt naar een fijne blend van patchouli, bergamot, rozemarijn en pepermunt. Deze samenstelling is geschikt voor vet haar, maar ook voor droge of reguliere haartypes. Wil jij ook een gezondere coupe en alle andere voordelen van dit fijne product ervaren? Koop deze heerlijke, biologische haarzeep in onze webshop. Waarschuwing: als je het eens geprobeerd hebt, wil je nooit meer anders.